Zadarski katalog
BRDSKI BICIKLIZAM Utrka pod motom »Kad fazani lete, a nijedan ne pada«

BRDSKI BICIKLIZAM Utrka pod motom »Kad fazani lete, a nijedan ne pada«

»Kad fazani lete, a nijedan ne pada …«, riječi su pjesme Branimira Johnnyja Štulića koje su bile motiv IX. kola Zimske lige Dalmacije u brdskom biciklizmu pod nazivom XCP »Kad fazani lete«, koje je kao domaćin BBK Pakoštane pretvorio u praznik sporta i zabave.
– Shodno pjesmi Branimira Johnnyja Štulića, svih 186 natjecatelja, od čega 57 djece u dječjoj utrci i 129 odraslih u glavnom događaju dana »preletjeli« su biciklističku stazu i nijedan nije pao, ozlijedio se, kazao je Mišel Krpeta, predsjednik BBK Pakoštane.
Iako su i drugi natjecatelji zasigurno ostvarili iznimne rezultate, kao po običaju najviše razloga za slavlje su imali »Vodički orlovi« koji su stazu »odpedalirai« s maksimalnim učinkom.

Osmijeh na licima

– Nova staza BBK Pakoštane, četvrta u posljednjih osam godina, s 24 kilometara dužine u dva kruga i ne pretjeranog uspona (280 m) nakon završene utrke mamila je svima osmijeh na lice iz razloga u kojem se vidjelo da su natjecatelji uživali u vožnji kroz makadamske dionice, brze zelene singlove i relativno blage uspone, istaknuo je Krpeta.
Iznimno brza utrka u kojoj je ukupni pobjednik Josip Toljan, vozeći prosječnom brzinom od 28 km/h stazu prošao za 51:50, ušavši za »sekundicu« prije Ivice Mesarića u cilj, koji mu je cijelu utrku bio u mjenjaču.
– Trenutno najbolji pakoški biciklist Ivan Kurtov je završio treći u svojoj kategoriji kao i Johnnie Kazija u kategoriji 40-50 godina. Naša primadona biciklizma Karmen Škiljić je odvezla besprijekornu utrku, u maniri juniorske prvakinje Hrvatske odnijela je pobjedu, istaknuo je Krpeta dodajući kako je nova staza »Bogom dana za rekreativce«.
Djeca su u obližnjoj borovoj šumi razmjerno starosnoj dobi i kategoriji vozili jedan, dva i tri kruga, a najstariji četiri kruga. Najviše djece je bilo iz BK Metković.

Pakoštanski četvrtaši

– Zanimljivo i pohvalno je da je bilo jako puno domaće djece iz Pakoštana, Draga i susjednih mjesta koja su se prijavila prvi put u dječju Zimsku ligu. Veseli ta činjenica da djeca vole biciklizam i garancija je opstanka lige kao takve u budućnosti, mišljenja je Krpeta.
Prvo su svoje medalje i posebne nagrade organizatora dobila djeca, bukete cvijeća za djevojčice i prigodne slike koje su za ovu prigodu naslikali učenici 4.b razreda OŠ Pakoštane. Potom su i svi najbrži u utrci XCP »Kad fazani lete« s također svojim medaljama i prigodnim poklonom boce maslinova ulja ovdašnjeg biciklista Vice.
– Na kraju, dodjelu najboljem i najbržem natjecatelju dana, pehar i posebnu nagradu dodijelila je Danijela Vulin, direktorica TZO Pakoštane, kazao je Krpeta.

Izvor: zadarskilist.hr