Zadarski katalog

Projekt MOBILITAS pratite preko internetske i Facebook stranice

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA jedna je od 10 partnera koji sudjeluju u provedbi međunarodnog projekta MOBILITAS – MOBIlity for nearLy-zero CO2 in medITerranean tourism destinAtionS.

Opći ciljevi projekta su smanjenje emisija stakleničkih plinova (u prijevozu); poboljšanje životnog okoliša u područjima visoke gustoće; optimiziranje učinka ljudskih aktivnosti na more, zemlju, zrak i ljudsko zdravlje; pomak od prekomjernog korištenja auta na više održiv način prijevoza; smanjenje visokog pritiska na obalnim cestama koje ne mogu apsorbirati veći promet.

Više o samom projektu aktivnostima i očekivanim rezultatima možete vidjeti na službenoj internetskoj stranici projekta, dok tijek realizacije možete pratiti na Facebook stranici projekta.

Projekt MOBILITAS odobren je za financiranje u sklopu poziva Interreg MED 2014.-2020. u rujnu 2016. godine. Ukupna vrijednost projekta na području Zadarske županije je 221.875,00 eura, a iznos bespovratnih sredstava iznosi 188.593,75 eura. Provedba projekta će trajati 30 mjeseci.

Prenosimo: www.zadra.hr