Zadarski katalog

Ravnateljica ZADRE NOVE prisustvovala završnoj konferenciji Programa prekogranične suradnje Hrvatska – BiH 2007 – 2013, Hrvatska – Crna Gora 2007 – 2013 i Hrvatska – Srbija 2007 – 2013

Na konferenciji održanoj 24. listopada u Zagrebu predstavljeni su rezultati uspješnog rada i suradnje na trima programima prekogranične suradnje u programskom razdoblju od 2007. do 2013. godine.

Riječ je o prekograničnoj suradnji Republike Hrvatske s Bosnom i Hercegovinom, Crnom Gorom i Srbijom.

Uz ravnateljicu ZADRE NOVE, Sanju Peričić, sastanku su nazočili i Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog ravoja i fondova EU, Nikolina Klaić, državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Stella Arneri, ravnateljica Agencije za regionalni razvoj RH te predstavnici operativnih struktura Srbije, Crne Gore i BiH.

Uspješna suradnja iz prethodnog programskog razdoblja nastavlja se i u novom razdoblju 2014 – 2020. gdje je ZADRA NOVA polučila vrhunske rezultate u prvom pozivu na dostavu projektnih prijedloga. Radi se o natječaju na koji su bila prijavljena čak 164 projekta, a odabran je samo 21 za financiranje. Među tih 21 našlo se čak 5 projekata koje je pripremala Agencija za razvoj Zadarske županije, a na kojima je ujedno i partner ili čak vodeći partner.

Sanja Peričić, ravnateljica ZADRE NOVE, istaknula je kako očekuje da će nadolazeći period biti još uspješniji od prošlog na čemu se sustavno radilo posljednje dvije godine.

prenosimo: www.zadra.hr