Zadarski katalog

Sudjelujte u adrenalinskom uzbuđenju koje vam donosi „Čikola Adventure Week“

Krajem rujna na širem prostoru rijeke Čikole i planine Promina u sklopu projekta Adriatic Canyoning održava se „Čikola Adventure Week“, sportsko-turistička manifestacija koja za cilj ima poticanje razvoja aktivnog turizma u na prostoru unutrašnjosti Dalmacije.

U sklopu „Čikola Adventure Weeka“ od 28. do 30. rujna predviđene su brojne sportske aktivnosti u koje spadaju kanjoning ture, zip line avanture, a posebno se ističe ‘Krka Trophy’, biciklistička utrka koja će se održati na širem prostoru grada Drniša i po obroncima Promine.

‘Krka Trophy’ maraton kreće i završava u Drnišu, a natjecateljima će biti ponuđene četiri staze s pet linija dužine od 25 do 70 kilometara s usponima između 255 i 1.600 metara.

Čitav program „Čikola Adventure Weeka“ odvija se u sklopu projekta Adriatic Canyoning financiranog iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta koji je s provedbom započeo 1. srpnja 2017. i trajat će zaključno do 31. prosinca 2019. godine iznosi 1.878.964,40 EUR od čega je sufinancirano 85 posto sredstava.

Projektom se želi potaknuti razvoj aktivnog turizma na odabranim lokacijama u zemljama partnerima koje će uređenjem male turističke infrastrukture postati prepoznatljive kao outdoor odredišta te će nadopuniti turističku ponudu jadranske obale, ali se i sama pozicionirati na tržištu kao prepoznatljiva središta s novim atraktivnim turističkim sadržajima usmjerenim ciljanim skupinama željnim aktivnog i adrenalinskog odmora.

U sklopu trodnevnog događaja svim sudionicima osigurana su dva noćenja u Hotelu Park u Drnišu, obroci, transferi do natjecateljskih lokacija, sva oprema potrebna za sudjelovanje (bicikli, kacige i sl.), kao i prikladne aktivnosti te posjete bliskim lokacijama. Stoga pozivamo sve ljubitelje adrenalinskog sporta koji žele upoznati blagodati i ljepote Dalmatinske Zagore da se prijave za sudjelovanje na projektnoj aktivnosti.

Svoje prijave možete podnijeti isključivo putem maila na paulo.saric@zadra.hr, na obrascu u privitku, zaključno do četvrtka 20. rujna 2018. Napominjemo kako je broj ograničen na pet sudionika, stoga Vas pozivamo da svoju prijavu podnesete u što kraćem roku.

Dodatne informacije o projektu Adriatic Canyoning možete pronaći na poveznici, kao i na Facebook i Instagram stranicama projekta.

Prenosimo: www.zadra.hr