Zadarski katalog

Zadarski berkin 24.8. na zadarskoj rivi

Festival Zadarski berekin održat će se 24. kolovoza na zadarskoj rivi, najavili su na današnjoj konferenciji za novinare Alen Perić, predsjednik Udruge prijatelja Plovanije i Ivan Horžić.

– Prikazat ćemo Zadar u njegovom najboljem sjaju. Ponudit ćemo gastro ponudu svih restorana grada Zadra i okolice, autohtona jela, ne samo tunu i srdelu, nego specijalitete restorana: brudeti, rižota, buzare. Glavna jela će biti iz mora, 90
posto. Zabranili smo hot -dog, pljeskavice, ćevape, nema kukuruza, kokica, šećerne vune, ne želimo napraviti seosku zabavu nego da bude kao da se jedan restoran stopio s rivom, rekao je Ivan Horžić, koji na Obali kralja Petra Krešimira IV očekuje 30-40 štandova. Zakup je još uvijek moguće dogovoriti i to po cijeni od 1 700 kuna. Prvotna cijena bila je 2 500 kuna, no prema riječima Horžića, mnogi su strepili hoće li se „pokriti” zbog krize, pa je cijena spuštena na 1 700 kuna.
– Mi ćemo biti zadovoljni i s malim minusom, samo da sve realiziramo, rekao je Horžić.

Program će se odvijati na dvije pozornice, jedna kod Morskih orgulja, koja će biti namijenjena mladima, dok će se pozornica kod hotela Zagreb biti namijenjena „starijima”. Na njoj će se predstaviti kulturnoumjetnička društva, a pjevat će klapa Kontrada. Program će se održati idućeg petka od 18 do 05 sati.

Alen Perić je kao predsjednik Udruge prijatelja Plovanije izjavio kako je dobro da je organizaciju manifestacije Zadarski berekin preuzela jedna udruga, a ne Grad Zadar. Također je podsjetio na dosadašnje zamjerke na račun svođenja Zadra na Poluotok, a ovako će, smatra Perić, biti uključeni i drugi dijelovi grada, koji sami trebaju dati doprinos, a ne samo uzimati novac od Grada.

Tko je pomogao manifestaciju Zadarski Berekin?
Pokrovitelji:
Honesto maena, Hitch bar, Fer-projekt, Var ton,
Grafos print & copy centar, Falkensteiner group,
Konoba Stomorica

Medijski pokrovitelji:
Vox tv, Zadarski list, 057info i Zadarski net.

Svi koji žele poduprijeti manifestaciju Zadarski Berekin i dalje se mogu javljati putem internetske stranice www.zadarskiberekin.com ili nazvati na broj 095 911 08 04

preneseno: www.057info.hr