Zadarski katalog

Završen 16. košarkaški turnir Krešimir Ćosić

U organizaciji košarkaškog kluba ABC Zadar pod vodstvom Željka Pribanovića okončan je 16. košarkaški turnir Krešimir Ćosić koji se svake godine održava u Zadru. Na održanom turniru sudjelovalo je čak 20 ekipa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Mađarske.

Za razliku od dosadašnjih manifestacija ova je obilovala dodatnim novitetima poput natjecanja u tricama, streetball natjecanja mlađih generacija i dokumentarnog televizijskog priloga koji će ovjekovječiti događanja s cijelog turnira. Bitno je istaknuti da su pobjednici u tricama redom Čondić (za mlađe kadete), Čajić (za kadete) i Toni Longin (za juniore).

U juniorskom finalu pobjedu su odnijeli ekipa Zadar ABC dok je kadetsko finale obilježila pobjeda KK Međimurje iz Čakovca nad ekipom ABC Zadar. U najmlađoj kategoriji, mlađi kadeti, ABC Zadar je slavio u pobjedi nad mariborskim Branikom.

Najbolji igrači u svojim kategorijama su redom bili Jure Perić iz ekipe Zadar ABC (juniori), Čajić iz KK Maglaj (kadeti) i Lovre Perinić iz ekipe ABC Zadar (mlađi kadeti). Najbolji strijelci turnira su bili Josip Škara sa 68 koševa iz Sonik Puntamike (juniori), Lovre Čavara iz ABC Zadar sa 70 koševa (kadeti) i Baksa iz KK Međimurja sa 58 koševa (mlađi kadeti).

Nagrade najboljima su uručili kapetan KK Zadar Ive Ivanov i njegov suigrač Karlo Vragović te bivše reprezentativne zvijezde hrvatske košarke Arijan Komazec, Branimir Longin i Miro Dundov kao i predstavnik tvrtke Fontanela Zadar koja je sponzorski potpomogla turnir uz dodatnu sponzorsku potporu sljedećih tvrtki: Euroherc, Adriatic Security i Turisthotel bez čije pomoći ovako visoku razinu organizacije nebi bilo moguće izvesti.