Zadarski katalog
Važnost učenja stranog jezika

Važnost učenja stranog jezika

Koliko ste puta sebi ali i drugima rekli „Nemam talenta za jezike“ ili pak „Nemam trenutno vremena za učenje stranog jezika“? Izlike, izlike i samo izlike – i sve to samo kako bi opravdali svoju lijenost.

Učenje stranog jezika veoma je jednostavno, jedina prepreka je nedostatak volje odnosno upornosti.

Zašto učiti strani jezik?

Poznavanje stranog jezika nije važno samo za komunikaciju, već nam pomaže upoznati razne kulture i običaje. Učenje stranih jezika od najranije dobi uči djecu toleranciji, uvažavanju različitosti te širi svjetonazore, a donosi i veliku prednost na tržištu rada.

Današnji svijet sve više zahtjeva poznavanje stranih jezika. Engleski jezik postao je osnovni jezik interneta, društvenih mreža i tehnologije, a trend putovanja nameće poznavanje minimalno jednog svjetskog jezika.

Učenje stranog jezika kod djece

Učenje stranih jezika kod djece - Calimero Zadar

Mnogi roditelji imaju nedoumice kada je pravo vrijeme za upisivanje djeteta u školu stranih jezika. Prema mišljenju stručnjaka najbolja dob za upisivanje djeteta u školu stranih jezika je predškolska dob, jer djeca kroz zabavu i igru vrlo lako i brzo uče.

Dokazano je da učenje stranog jezika kod djece razvija inteligenciju, govorne vještine, pozitivno utječe na memoriju, planiranje te sposobnost multitaskinga.

Učenje stranih jezika kod odraslih

Tečaj stranog jezika za odrasle - Škola stranih jezika Calimero Zadar

Odluka odraslih o učenju stranih jezika često je odraz potrebe za prilagodbom novim uvjetima na radnom mjestu ili tržištu rada. Međutim, bez obzira da li Vas na učenje stranog jezika „tjera“ posao ili ste jednostavno zainteresirani i želite naučiti nešto novo, istraživanja su pokazala da ne postoji dobna granica za usvajanje novih vještina i znanja.

Za razliku od djece, odrasli teže usvajaju novi jezik, ali su mnogo, motiviraniji, odgovorniji i uporniji. Djeca jezik nove stvari usvajaju automatski, bez analiza, dok odrasli uče koristeći sposobnost apstraktnog razmišljanja što djeca nemaju. Uz to, odrasli ne moraju učiti nove koncepte, već samo vokabular.

Ključna razlika između učenja stranog jezika kod djece i odraslih je metodama i tehnikama učenja. Za svaku dob postoje primjerene metode i tehnike koje na najbolji način pomažu u usvajanju stranog jezika.

Škola stranih jezika Calimero – najbolji način za učenje

Najbolje mjesto za učenje stranih jezika - Calimero Zadar

Škola stranih jezika Calimero nudi tečajeve engleskog, talijanskog, njemačkog, francuskog i ruskog jezika za djecu i odrasle. Uz stručne predavače koji imaju višegodišnje iskustvo u radu s djecom i odraslima učenje stranog jezika postaje zabava i za djecu i za odrasle.

Škola nudi redovne i specijalizirane tečajeve. Redovni tečajevi podijeljeni su na tečajeve za predškolce (djeca između 4 i 6 godina), osnovnoškolce, odrasle te na individualne tečajeve –koji su namijenjeni za sve polaznike koji zbog određenih obaveza ne mogu pohađati redovne termine grupe.
U specijalizirane tečajeve ubrajaju se tečajevi poslovnog jezika, tečajevi za tvrtke, konverzacijski tečajevi, pripreme za državnu maturu i tečaj engleskog jezika za turizam.

Ulaganje u učenje stranog jezika nije uzalud potrošeno vrijeme ni bačen novac – to je ulaganje u osobni razvoj i napredak poslovne karijere. Za učenje stranog jezika nikad nije prerano niti prekasno – škola stranih jezika Calimero pomoći će Vam da na zabavan i zanimljiv način savladate sve izazove koje donosi učenje stranog jezika.